Când constaţi că articolele pe care le scrii sunt citite şi recomandate – e bine. Când primeşti feedback pozitiv şi recenzii bune – e foarte bine. Iar când primeşti sugestii şi informaţii pentru viitoare articole – este chiar frumos. 

A trecut ceva timp de când am primit acest tip, dar am încercat iniţial, să adun declaraţii de la cei implicaţi. Însă, m-am ciocnit cu aceeaşi indiferenţă despre care mi-a vorbit informatorul meu (care nu ştiu dacă doreşte sau nu să-şi păstreze anonimatul dar îi mulţumesc).

Aşadar, iată povestea. A fost odată un ziar, undeva prin Asia – “New Straits Times”. Într-o zi, au decis să-şi facă o campanie de promovare şi au apelat la agenţia de publicitate McCann Erickson Malaysia – un monstru într-ale advertisingului mondial.

În fine, pentru ziarul de mai sus, agenţia în frunte cu directorii executivi: Szu-Hung Lee şi Hwa au făcut o serie de afişe promoţionale, iar producţia foto a fost făcută la comandă şi nu a costat puţin. Aşa că am MARI îndoieli în ceea ce priveşte probabilitatea ca ulterior, aceste poze să fi fost scoase la vânzare on-line pe vreun stock cu poze royalty free, chiar dacă campania datează de prin 2010…

Doar dacă nu e vorba de cumătrism, şi sincer nu cred că este cazul, ziarul local al forţelor de ordine “Gardianul” şi-a însuşit un bun material fără consimţământul proprietarului. Voi cei cu “ordinea”… ştiţi despre ce vorbesc sau consideraţi că proprietatea intelectuală nu e bun material?

Pe conceptul “Luăm totul sau nimic” , cei de la “Gardianul”, sau cine le-a făcut lor macheta, au copiat TOT, de la poză până la slogan pe care l-au tradus mot-a-mot. Au schimbat DOAR header-ul din “New Straits Times” în “Gardianul” păstrând până şi template-ul ziarului străin care nu corespunde DELOC designului moldovenesc…
O singură nedumerire mai am: Unde în Moldova avem noi asemenea nave? Ce a fost în capul vostru când aţi preluat anume această imagine? Eu zic că au mizat pe faptul că e noapte şi nu se văd atât de bine feţele nemoldoveneşti ale personajelor ca în scenele din birou şi/sau şantier, însă …

Continuare articol…

Notă: Macheta publicitară a celor de la “Gardianul” a fost tipărită în revista autohtonă “Star Magazin” în ediţia din aprilie. Nici redacţia revistei, nici cei de la ziar nu au revenit cu vreun feedback referitor la această reclamă. Poate odată cu apariţia acestui articol, vor avea ceva de comentat… Voi ce spuneţi? Avem aşa nave prin Moldova?