Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac, a reușit ceea ce nu au reușit alții până acum, să strângă 30 bloggerii moldoveni în cadrul unui seminar de 4 zile care a avut loc la Poiana Brașov în perioada 5-8 aprilie. Dincolo de toate m-a impresionat istoria dnului Tomac, care la 25 de ani a devenit consilierul preşedintelui României, şi totul după o poveste începută prin 2002-2003 când acesta a solicitat în glumă de la Băsescu, care era pe atunci primarul Bucureştiului, 500 steaguri tricolor pentru protestele anticomuniste din Chişinău. Fiind oprite la vamă, steagurile primite nu au ajuns la Chişinău, dar totuşi Băsescu îşi aduce aminte de studentul Tomac când devine preşedinte.

Cât despre semninar. Au fost invitate personaltăţi cu istorii de invidiat în spate precum Cezar Ion – directorul TVR, Emil Hurezeanu- unul dintre cei mai reputați analiști politici ai momentului, Dan Dungaciu, Robert Turcescu. Mai detaliat despre eveniment au scris colegii mei din blogosferă iar tot seminarul este înregistrat de portalul privesc.eu.

Cu toate astea evenimentul nu a fost o propagantă românească care să ademenească bloggerii moldoveni, aşa cum au calificat unii comentatori, chiar dacă subiectul unirii Republicii Moldova cu România a fost pus în dezbatere.

Mulţumesc pentru invitaţie Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

www.andreifornea.com