*am schimbat denumirea! Motive personale

Era 9 mai, 2010. Nu știu ce căutam pe internet, doream undeva să mă descarc. Aveam prea multe de spus, prea puține de scris și prea tare îmi striga vocea interioară despre ceva. Mi-am făcut un blog, un blog păcătos, luxone.blogspot.com, care și acum stă activ.

Mă făcusem un fel de scriitor de ocazie. Nu scriam poezii, doream să aduc frumusețe în ochii altora, să o pun ca pe tavă, să fie totul bine. Ok, am intrat atunci în blogosferă, am devenit ca și cum un blogger. De atunci s-au scurs 2 ani fără o lună și câteva zile. De atât timp eu nu am deviat, nu am luat decizii radicale și m-am ținut de cuvânt mereu.

Acum, când cineva mai face și altceva în afară de blogging, reiese o încercare de a fi dat la o parte, că nu este radical și gândește pozitiv. Nu știu cine, da, nu știu nice vrea să facă o blogosferă agresivă în Moldova, să aducă numai tensiune, să aibă show, să-i arate pa TV pe eroi și să fie presa mulțumită.

Lucrez în preză, cineva mi-a spus că mă dau jurnalist. Nu, dragii mei, nu mă dau jurnalist, poate m-oi numi, dar nu sunt un jurnalist. Trebuie să calc prin multe ace și să trec peste multe încercări ca să îmi pot asuma această denumire. Sunt reporter, unul care speră că va fi apreciat, peste ani, de oameni.

Blogul pentru mine înseamnă spațiul unde vorbesc nu doar la persoana a 3-a, ca pentru oricare alt om din presă. Dacă scriu prostii aici, e dreptul meu, dacă am făcut exagerări, mi le asum, dacă sunt, poate, prea naiv, nimeni nu-i perfect, dar lucrez să trec peste asta. Da, dragii mei, îmi pare rău că au apărut de undeva oameni care, prin ajutorul profesiei lor, se dau super-mega bloggeri, că sunt cei mai tari și încearcă să-i scuipe pe alții (indirect), în timp ce spun că au în spate o oarecare lege care-i apără.

Eu nu am încercat în nici un fel să-mi promovez blogul acolo unde lucrez sau cu ajutorul instrumentelor media. Nu am încercat să trișez, nu am dat sunete pe la înalți demnitari pentru ajutor, deși aș face-o cu mare drag, pentru popularitate măcar. Vor fi oameni care se vor simți vizați în cazul, însă ei nu sunt. Aici vorbesc despre oamenii care au încrcat să mă trădeze, care însă nu au reușit.

Nu am trecut încă prin viață, nu știu ce-i asta, însă un lucru îl știu sigur: Trebuie mereu să fii tu însuți, altfel ești un nimeni! Nu trișați, nu vă dați drept iepe în călduri, nu fiți pi*doși, nu arătați că nu vă pasă, căci restul știu, vă pasă! Fiți voi înșivă, dragii mei! Fiți reali!

Vă salut! Al vostru, Vadim Zgherea.