În viața fiecărui blogger există acel “prima oară”.

Primul meu off a fost unul spontan și neașteptat. La ora 3 am primit invitația. La 3:02 am acceptat-o, iar la ora 17:10   eram deja în sala de ședință alături de norocosul deținător al Ipadului aka Eugen Luchianuc, care a spart gheața și i-a adresat prima întrebare d-nului premier ministru.

Bloggerii pregătiți cu pixurile în mâină, cu Ipad-urile în față, cu atenția sporită și în căutarea multor răspunsuri și explicații, au inițiat o discuție vie, dinamică și interesantă care în loc de o oră jumătate a durat aproape 3 ore. E lucru bine știut –  bloggerii sunt un popor curios – numai dă-le voie să pună întrebări….

Au fost multe întrebări. Răspunsurile au fost și ele pe măsură. S-a discutat despre evaziunea fiscală și problema patentelor, despre abuzul controalelor, despre proiectul ”parcarea în PMAN”  și care este opinia premier ministrului  vis-a-vis de parcarea interimară,  despre aspectele pozitive și negative ale guvernării de coaliție, despre componenta ”gelantinoasă” în formare prețurilor la carburanți , despre fondul rutier și (ne)transparența cheltuirii banului public, despre e-governement.

Premierul a vorbit cu bloggerii  și  despre  cei 2 doi berbeci primiți de ministrul Focșa , non-performanțele ministerului Culturii și nefericitul episod, care ar fi trebuit să se soldeze cu o demisie, despre  relațiile cu Putin și despre discuțiile purtate cu patriarhul Chiril și cu reprezentanții bisericii vis-a-vis de legea anti-discriminare, despre  întâlnirea de la Iași și pașii făcuți în rezolvarea conflictului transnistrean, despre realizările și prioritățile sale – semnarea celor trei acorduri  – liberalizarea regimului de vize, spațiu comun aerian și liber schimb.

Întrebările ar mai fi curs gârlă încă vreo 3 ore, dacă Eugen nu ar fi încheiat discuția cu întrebarea : Nu v-ați săturat?

Răspunsul a fost unul direct, franc și asumat.

Băieții știau că nu vor primi nici Ipad-uri, și nici ceasuri pentru că era ajun de 8 martie :)

Odată în an este 8 martie și odată în viață este primul off cu premier ministru.

P.S. Din cei 12 băieți, deocamdată a scris EugenCorneliuAndrei Hareț șiAndrei Fornea, Benia.