Au trecut 20 de ani de la războiul din Transnistria. Două decenii de când cetățenii R. Moldova au dat piept cu marea Rusie pentru a-și apăra teritoriul și frații de peste Nistru. 20 de ani de când a curs multă cerneală și s-au spus multe vorbe cu referire la acest subiect. Timp în care la început am sperat, după care am acceptat încetul cu încetul realitatea, iar acum, sondajele atestă o indiferență îngrijorătoare din partea noastră față de conflictul trasnistrian.

Așadar, ce facem cu Transnistria și cum o vedem după 20 de ani de răzvrătire a regimului de la Tiraspol sprijinit de Rusia? Mai este Transnistria notres amour sau ba!?

Ne răspund la aceste întrebări, pentru început, pe scurt, la MAI APROAPE DE EUROPA, de la Radio Chişinău, nume importante de o parte și de alta a Prutului. Dezvoltăm apoi subiectul alături de invitatul din studio – ziaristul Viorel Patrichi de la București, preocupat de această tematică și care a călătorit peste Nistru și a scris mult despre experiențele de acolo.

Emisiunea, realizată de la Bucureşti,  o puteţi asculta AICI.